Blackjack tabell

Är det så att du är ny till blackjack eller inte tycker om kan du använda dig av den blackjack tabell. Vad är då en black jack tabell? Det är helt enkelt en vägvisare som hjälper dig hur du ska agera samband med att dealern har en viss hand dvs. om du ska ta kort, stanna, dubbla eller splitta.

Grundläggande blackjack strategi

Denna tabell är för att maximera din möjlighet att vinna emot banken. Tabellen följer vad en strategi som kallas för ”Basic strategy ”, detta är helt enkelt, den första och tillika många  andra av blackjack strategiernas grund som de använt sig av när de utformat sin egen strategi.

I blackjack gör dom flesta nyare spelarena sina val genom att lyssna på sin känsla och sina instinkter. Det finns dock en statiskt bevisad korrekt lösning för varje situation, dvs. det alternativ som är mest lämpligt för att maximera dina vinstchanser. Dessa beslut har tagits fram av avancerade matematiska formler, detta är dock inget som spelaren i blackjack behöver kunskap om. Det räcker med att veta lösningen på varje enskilt problem för att spela blackjack med största möjliga chans att vinna. Denna kompletta blackjack tabell som finns här nedanför ger dig lösningen på varje enskilt problem som kan uppstå när du spelar.

Använda tabellen vid ”tilt”

Tabellen kan uppfattas lite rörig om det är så att man använder den för första gången, men tro oss denna har hjälp oss många gånger när nerverna tagit över. Faktum är att när du känner av tiliten är detta ett perfekt tillfälle att använda sig av denna. När tilten slår in betyder det att känslor helt har tagit över en och man då tar beslut man vanligtvis inte skulle göra för att man känner att sig frusterad eller att man måste vinna tillbaka sina förluster.

Hur använader man sig av en blackjack tabell?

Men åter till tabellen, den komplicerad tabell kan känns lite märklig till en början. Men innan du får panik kan det vara bra att ta en stund till att undersöka tabellen, det är faktiskt så att den är ganska enkel att följa. Den grundläggande blackjackstrategin kan översättas till enkla regler som man följer under spelets gång.

Så låt oss ta en noggrannare titt på tabellen, nedanför ser du en traditionell tabell för blackjack strategier. Den vänstra sidan av tabellen (första kolumnen från vänster), representerar de kort du har fått delade till dig, och den övre raden i tabellen representerar det kort som dealern har uppvänt. Resten av tabellen berättar för spelaren vilka åtgärder som lämpar sig bäst, dvs. hit, stand, surrender (om det tillåts), double down eller split.

För att sätta det i ett sammanhang kan vi kika på denna hand.  Är det så att vi har fått kortet 9 och dealerns uppåtvända kort är 3, ser vi i tabellen att vi bör “hit” eller be om ett nytt kort. I ett annat exempel där vi har fått ett ess och dealerns synliga kort är 10, säger tabellen åt oss att stanna (stand).

Övning ger färdighet

Vi rekommenderar att du skriver ut tabellen och tejpar upp den bredvid din skärm. Du kommer ganska snabbt att märka att du förlorar färre händer och vinner fler. Vad som tåls att nämna igen är att banken fortfarande har en fördel gentemot dig som spelaren, även om du använder den mest perfekta blackjack strategin någonsin. Du minimerar dock husets fördel maximalt när du spelar efter den här tabellen till den grad att det nästan går jämt upp och ökar därmed dina chanser att vinna markant. Många har hävdat att det ökar dina chanser till en marginal på 99% men det är inget vi på blackjackbibeln vill ta fasta på.